Nästa artikel

  • Familjebehandlaren Ammi Kärnberg samarbetar med läraren Rolf Agaton och socialpedagogen Linda Sporre i SKIFO-teamet i Stenungsund.

Premium SKIFO i Stenungsund arbetar för att motivera unga med problematisk skolfrånvaro att återvända till skolbänken, avsluta grundskolan och uppnå behörighet till gymnasiet. Framgångsfaktorer är det nära samarbetet mellan eleven, skolan, föräldrarna och familjeomsorgen, men också att teamet ser till elevens hela livsperspektiv. Special Nest har intervjuat Rolf Agaton, Linda Sporre och Ammi Kärnberg, som arbetar i teamet.

– När skolan står inför att en elev varit borta väldigt mycket kan vårt team hjälpa till för att alla runt omkring eleven ska börja göra rätt saker. Vi vänder på varje sten för att hitta vad ingen sett förut. Det måste få lov att ta lite tid att hitta precis det som skaver för varje elev, säger Rolf Agaton. Rolf Agaton är lärare med påbyggnadsutbildning i bland annat handledning och samtalsterapi. Han arbetar i Stenungsunds kommun tillsammans med Linda Sporre, som är soci

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons