Nästa artikel

  • "Vi ska utvärdera kursen ordentligt för att se om den ger effekterna som vi hoppas på. Vi vill att kursen ska få så många deltagare som möjligt. Det finns inte så många sådana här insatser i sitt slag för unga personer med autismspektrumtillstånd", säger specialpedagogen Elisabet Norman Claesson. 

Premium Den nätbaserade kursen Scope vänder sig till ungdomar med autismspektrumtillstånd som vill lära sig mer om diagnosen. Ett forskningsprojekt under ledning av KIND utvärderar just nu kursens effekter och deltagarnöjdhet.

En person som nyligen har blivit diagnostiserad med autismspektrumtillstånd kan troligen gå omkring med många funderingar. Man undrar kanske över de bakomliggande orsakerna, hur diagnosen kan påverka vardagslivet och vilka fördelar den kan innebära. Att hitta enkelt presenterad och tillförlitlig information är inte alltid enkelt. På nätet är det inte ovanligt att fakta drunknar i virrvarret av mer oseriöst material. Och det är inte alla som vill boka en tid på en mottagning för a

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Aktiviteter
Annons