Nästa artikel

  • Psykologen Gunilla Granholm är ordförande för arbetsgruppen bakom det nya nationella vård- och insatsprogrammet för adhd.

Premium Det nya nationella vård- och insatsprogrammet för adhd kan få stor betydelse för bemötande och stöd till barn, vuxna och äldre med tillståndet. Det anser psykologen Gunilla Granholm, som har varit med om att ta fram programmet. Hon hoppas att det ska bidra till mer jämlika insatser och att det ska nå ut till både professionella och privatpersoner. "Om alla får mer kunskap kommer tillgången till stöd att öka", säger hon till Special Nest.

– Adhd är ett heterogent tillstånd och svårigheterna kan variera mellan individer och över tid hos samma individ. Därför behövs ett differentierat utbud av behandling och stöd från flera verksamheter, men alla behöver ha samma kunskaper om diagnosen och vad som kan göras. Om alla vässade sig själva i verksamheterna och följde det nya programmet skulle det kunna göra stor skillnad, säger Gunilla Granholm. Gunilla Granholm är ordförande för arbetsgruppen bakom det nya nationel

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons