Nästa artikel

Special Nest skriver om neuropsykiatri och psykisk hälsa. Varje vecka publicerar vi nya artiklar som kan handla om allt från forskning och landstingsfrågor till olika hjälpmedel och aktiviteter. Men vi publicerar också intervjuer där personer som själva är diagnostiserade eller deras anhöriga berättar om erfarenheter och tankar. Vi får ofta positiv återkoppling från läsare på just dessa texter. Kanske beror det på att föräldrar till barn med funktionsnedsättningar känner sig ensamma i kampen för att få stöd och hjälp. Då kan det vara stärkande och inspirerande att läsa om andras erfarenheter, kamper och lösningar på problem. Här är några exempel på personliga berättelser i Special Nest.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre personliga historier i Special Nest:

"Elisabeth tog barnens omsorg i egna händer": Elisabeth Råbergs två söner mådde dåligt av att vara i kommunens skola. Då bestämde hon sig för att själv ta över ansvaret för pojkarnas skolgång.

”På förskolan skrattade de åt mig”: Detta är en berättelse om Maja som under flera år kämpade för att få förskolepersonalen att förstå att hennes son har särskilda behov.

”Diagnosen är det bästa som hänt honom”: Här intervjuas Linda om det prövande föräldraskapet till sonen Sigge som har adhd. Efter att han diagnostiserades blev tillvaron enklare.

 

 

 

 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons