Nästa artikel

Special Nest skriver om neuropsykiatri och psykisk hälsa. Varje vecka publicerar vi nya artiklar som kan handla om allt från neuroforskning och politiska frågor till olika hjälpmedel och aktiviteter. Men vi publicerar också intervjuer där personer som själva är diagnostiserade eller deras anhöriga berättar om erfarenheter och tankar. Vi får ofta positiv återkoppling från läsare på just dessa texter. Kanske beror det på att föräldrar till barn med funktionsnedsättningar känner sig ensamma i kampen för att få stöd och hjälp. Då kan det vara stärkande och inspirerande att läsa om andras erfarenheter, kamper och lösningar på problem. Här är några exempel på personliga berättelser i Special Nest.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Sex personliga historier från Special Nest:

"Skidtalangen om sin autism: 'Jag ger aldrig upp'": Han är envis i skidspåren och öppen om sin autism, en kombination som kan leda långt inom parasporten och på sikt kanske även inom skideliten. Här intervjuas 19-årige Aleksi Pirttikoski från norrbottniska Kalix.

"Fanny, 24, pratar öppet om autism för att bryta stigmat": Detta är en intervju med Fanny Elmgren som är öppen med sin autismdiagnos på sociala medier i syfte att motverka fördomar om npf.

"Hon är sjuksköterskan som brinner för att belysa npf hos tjejer": Här intervjuas Anna Porsvald, 46, en av många kvinnor som i vuxen ålder har diagnostiserats med adhd och autism. Vägen dit har varit krokig, hon har cirkulerat inom vuxenpsykiatrin och mobbats på sitt arbete som sjuksköterska.

 ”Jobbigt att känna att man letar fel på sitt barn”: Hon var en vanlig tvåbarnsmamma – men inom loppet av några år fick hennes son Linus diagnoserna epilepsi, adhd, autism och intellektuell funktionsnedsättning. Läs intervjun med Monica Bergenek som har skrivit boken ”Marionettmamman”.

"Väcktes en jävlar anamma i mig": Detta är en intervju med funkismamman Negar Mottaghi. Efter att hennes son Niro diagnostiserades med autism har hon jobbat för att minska fördomarna om npf.

"En funkismorsa som vill avväpna": Här har vi intervjuat skådespelaren och manusförfattaren Bente Danielsson som berättar öppenhjärtigt om hur det är att vara mamma till ett barn med särskilda behov.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons