Nästa artikel

Special Nest skriver om neuropsykiatri och psykisk hälsa. Varje vecka publicerar vi nya artiklar som kan handla om allt från forskning och landstingsfrågor till olika hjälpmedel och aktiviteter. Men vi publicerar också intervjuer där personer som själva är diagnostiserade eller deras anhöriga berättar om erfarenheter och tankar. Vi får ofta positiv återkoppling från läsare på just dessa texter. Kanske beror det på att föräldrar till barn med funktionsnedsättningar känner sig ensamma i kampen för att få stöd och hjälp. Då kan det vara stärkande och inspirerande att läsa om andras erfarenheter, kamper och lösningar på problem. Här är några exempel på personliga berättelser i Special Nest.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fyra personliga historier från Special Nest:

"Ständigt jagad av en otillräcklighetskänsla": Detta är en intervju med 46-åriga Sara, en av många kvinnor som har blivit diagnostiserad med adhd sent i livet och som har vuxit upp med föreställningen att det är något fel på henne. Idag vet hon med sig att rutiner är A och O för att hennes liv ska fungera.

"Jag upplever en sorg över att jag inte fick diagnos tidigare": En intervju med Kajsa Ihre som först vid 38 års ålder fick diagnosen adhd, och därmed svar på många frågor om sitt liv.

"Man känner väldigt mycket skam": Denna text handlar om författaren Lotta Lundh och hennes dagliga kamp för dottern Siri, som när artikeln skrevs genomgick en npf-utredning.

"Diagnoserna har inte påverkat några relationer alls": "Alla har olika egenheter, men så länge man tar sig tid att lyssna på människor är inte livet så himla krångligt", säger Nils i denna intervju.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons