Nästa artikel

Personer som är diagnostiserade med autism har inte sällan specialintressen. Att fokusera på ett specifikt intresse kan både skänka avkoppling och ge individen möjlighet att utveckla sina färdigheter och kunskaper. Special Nest har tidigare skrivit flera artiklar om kopplingen mellan särskilda intressen och autism. Här är några lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Sex Special Nest-artiklar om specialintressen och autism:

"Udda intressen – ingen anledning till oro"Har alla barn som är diagnostiserade med autismspektrumtillstånd ett specialintresse och spelar det någon roll vad detta intresse handlar om? Dessa frågor avhandlas i denna artikel där psykologen Annica Kosner intervjuas. 

"Det är som att vinna en miljon på lotto”: Adam, som är diagnostiserad med autism, älskar pennor. Han äger nämligen 150 000 stycken och siktar på att komma med i Guiness rekordbok. 

"Datorer är en värld som jag kan styra”: Här intervjuas Alexander Forselius om sina två huvudintressen – musik och datorer – och vad dessa betyder för honom.

“Diagnoserna var min blinda fläck”Britt-Marie berättar här om sin fascination för Barbiedockor – hon har lägenheten full och samtliga dockor som har getts ut sedan 1959.

”Min gitarr är en sköld”: En intervju med "jukeboxen" Josef Nordin som arbetar som trubadur. Han har även Aspergers syndrom, vilket enligt honom är en fördel när det gäller att memorera låttexter.

“Skrivandet blev en flykt undan verkligheten": För Kajsa Zetterberg har skrivandet alltid varit värdefullt. I denna intervju berättar hon både om sin aspergerdiagnos och om sin debutroman.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons