Nästa artikel

Många verksamheter inom npf-världen arbetar på olika sätt med tydliggörande pedagogik. Men långt ifrån alla vet att psykologiprofessorn Eric Schopler är upphovsman till förhållningssättet sedan han på 60-talet lade grunden för TEACCH. Special Nest tipsar idag om 5 artiklar om tydliggörande pedagogik.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

5 Special Nest-artiklar om tydliggörande pedagogik:

"Autismens historia, Eric Schopler": Läs detta reportage om den tysk-amerikanske psykologiprofessorn Eric Schoplers forskning för att få en bättre inblick i TEACCH-pedagogikens bakgrund.

"Man måste vara en specialpedagogisk detektiv”: Detta är en intervju med autismpedagogen Margareta Lundkvist som har skrivit boken "Den specialpedagogiska detektiven" och som driver den välkända Facebookgruppen Autismpedagogik i vardagen.

"Vad menas med TEACCH-inspirerad pedagogik?": Här svarar specialpedagogen Linda Hallberg på en läsarfråga om tydliggörande pedagogik.

"Nå fram med alternativ kommunikation": Special Nest ringde upp Louise Ardoris för att få tips på hur olika former av alternativa kommunikationssätt kan stötta personer med npf.

"Ny bok om strategier för bättre och lugnare vardag i npf-familjer": Detta är en artikel om boken "Få familjen att funka", som riktar sig till föräldrar och som är fylld av konkreta tips för en bättre vardag.

Kategorier: 
Metoder
Annons