Nästa artikel

  • Maria Olofsgård Jegéus och Lars Klintwall såg att det fanns ett behov av en enkel manual med olika färdighetsövningar som föräldrar kan göra ihop med sina barn.

  • Genrebild. Barnen på bilden har ingen koppling till innehållet i texten.

Premium Vissa barn har svårt att lära sig de grundläggande färdigheter som behövs för att klara samspelet i familjen och på förskolan eller skolan. Detta gäller ofta barn med neuropsykiatriska diagnoser, vilka kan ha svårt med allt från att uttrycka sin vilja till att turas om vid lek. Men det finns bra övningar där föräldrar kan hjälpa sina barn att träna viktiga färdigheter, berättar Maria Olofsgård Jegéus och Lars Klintwall som är redaktörer för boken "Leka, prata, äta".

– Att kommunicera sin vilja, om än aldrig så lite, är en färdighet som vissa barn har svårt att lära sig, men att se blicken i ögonen när barnet lyckas kommunicera är extremt starkt, säger Maria Olofsgård Jegéus. Maria Olofsgård Jegéus är mamma till en flicka som har autism och ADD. Idag är dottern nästan vuxen, men när hon var liten och behövde mer stöd, lärde Maria Olofsgård Jegéus känna Lars Klintwall som hjälpte familjen. De upptäckte då att det saknades enkla m

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons