Nästa artikel

  • Amanda LeCorney har illustrerat den barnbok som Lars Klintwall har skrivit för att hjälpa barn och föräldrar att hantera rädslor och fobier genom träning.

  • Boken Veterinären som var rädd för hundar utgår från exponeringsträning, en form av KBT, för att lära barn strategier för att hantera rädslor.

  •  Bild ur boken Veterinären som var rädd för hundar.

  •  Bild ur boken Veterinären som var rädd för hundar.

Premium Om barn är så rädda för något att de gör allt för att undvika det, kan de ha en fobi. Det är vanligt bland barn och ännu vanligare bland barn med autism. Psykologen Lars Klintwall har just gett ut barnboken "Veterinären som var rädd för hundar". Special Nest har intervjuat honom om strategier för att hantera barns rädslor och fobier.

– Små barn i förskoleålder har jättemycket rädslor men får ofta inte hjälp med det, för att vuxna upplever det som för stor apparat att dra igång behandling. Men det finns både bra behandling och generella strategier man kan lära barn, framförallt att inte undvika det de är rädda för, säger Lars Klintwall. Lars Klintwall är psykolog på en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Stockholm och lektor vid Stockholms Universitet. Han har lång erfarenhet av att arbeta med barn m

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons