Nästa artikel

Ola Olsson är högstadielärare och förstelärare i Simrishamns kommun med uppdraget att hjälpa grundskolor att se till de särskilt begåvade barnens intressen. Han säger att vi i Sverige inte är så vana vid att uppmärksamma intellektuell talang. Detta till skillnad från barn som utmärker sig inom idrott, där det anses vara en självklarhet att ge dem chansen att utvecklas maximalt. Men enligt skollagen har alla barn rätt till det stöd de behöver för att utvecklas. Det gäller även särbegåvade elever. Special Nest har publicerat flera artiklar om särskild begåvning. Här kommer några lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre artiklar om särskilt begåvade personer: 

"Hur många ben har en hund?": Filurum Sverige är en grupp på Facebook som vänder sig till särskilt begåvade personer och deras anhöriga. Läs intervjun med Anita Kullander, initativtagare till gruppen. 

"Särskilt begåvade barn behöver inte krav": Begåvning kan komma i olika skepnader och behöver inte alltid vara lätt att upptäcka. Det berättar den amerikanska psykologen Linda Kreger Silverman. 

"Uppdrag: Särskilt begåvade elever": Här intervjuas försteläraren Ola Olsson som berättar om sitt arbete med särskilt begåvade elever. 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons