Nästa artikel

  • Omslaget till barnboken Egon oroar sig.

  • Annelie Strömberg har bland annat skrivit tre barnboksserier om adhd, lågaffektivt bemötande samt olika former av psykisk ohälsa.

Premium Som vuxen diagnostiserades Mariestadsbon Annelie Strömberg med adhd. Nu vill hon sprida kunskap genom barnböcker där huvudpersonerna bland annat har adhd, tvångstankar och social fobi, eller befinner sig i en familj med behov av lågaffektivt bemötande. "Jag skulle säga att det är tabu att prata om psykiska besvär bland oss vuxna. Jag känner att våra sätt speglas till barnen, alla håller det för sig själva", säger hon till Special Nest.

Egon måste harkla sig och peta på skyltar när han går förbi dem, annars känns det jobbigt i kroppen. Kompisen Viggo tror det är en lek och börjar också peta på skyltar. – Egon blir såklart lite ledsen, för honom är det ingen lek. Jag försöker få in förståelsen att det kan se lite annorlunda ut utifrån, att man inte ser hela sanningen, säger författaren Annelie Strömberg. Egon oroar sig – en bok om tvång är en del av Annelie Strömbergs barnboksserie om psykisk ohälsa

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons