Nästa artikel

  • "Med boken vill jag bygga broar mellan den neuropsykiatriska och den neurotypiska världen", säger Lina Melander som är aktuell med boken Kaosteknik.

  • En gestaltning av Lina Melanders sol-metafor som visar olika utmaningar och hinder vid npf.

Premium Npf-föräldern och behandlingspedagogen Lina Melander är känd för att ha startat den populära sajten Kaosteknik – ett samlingsnamn för anpassningar som kan underlätta tillvaron för barn med npf. De pedagogiska och förklarande texterna, bilderna och materialen från webbplatsen har nu sammanställts i en bok med samma namn. ”Tanken är att npf-föräldrar ska kunna lägga boken i händerna på en släkting eller lärare som behöver ett lättillgängligt material om npf”, säger Lina Melander i en intervju med Special Nest.

Föreställ följande. Du sitter på en skränig och fullsatt pub en fredagskväll och får då ett viktigt telefonsamtal som handlar om all den information som du behöver kunna inför nästa tenta. Till följd av samtalssorlet och alla intryck inne på puben har du svårt att koncentrera dig och hör inte vad personen säger i den andra änden. Ungefär så är det för Mini när fröken skriver mattetal på tavlan i klassrummet. Mini, som har adhd, har svårt att hålla kvar fokus på siffror

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons