Nästa artikel

Julen förknippas ofta med värme och glädje, men den involverar också mycket stress och höga förväntningar. Högtider i allmänhet och julen i synnerhet kan dessutom vara extra prövande för familjer där någon har en neuropsykiatrisk diagnos. Hur kan man göra för att skapa bättre organisation och struktur inför och under julen, och på så sätt förhoppningsvis undvika jobbiga besvikelser och missförstånd? Special Nest tipsar här om två tidigare artiklar i ämnet.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Två Special Nest-texter om julfirande och npf:

"Hur ska jag hantera julfirandet?": Specialpedagogen Linda Hallberg besvarar en fråga från en läsare, vars dotter är diagnostiserad med autism, om hur kaos kan undvikas under julen.

"Gör det som funkar – tips för en fröjdefull jul": Behandlingspedagogen Lina Melander, som bland annat driver hjälpmedelsbutiken Hjälpredan, ger här några tips för en jul med bättre struktur.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons