Nästa artikel

Stresskänslighet, perceptionssvårigheter och bristande aktivitetsreglering. Det är tre saker som har en gemensam nämnare – trötthet. Här är 5 lästips från Special Nest om varför energin ofta tar slut fortare för personer med npf.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

5 Special Nest-artiklar om stress vid npf:

”Inte egoistiskt att prioritera sig själv”​: Multitasking, subtila sociala krav och en uppsjö av intryck. Det moderna samhället kan vara stressande för alla, men diagnoser som adhd och autism ökar risken för utmattning. Special Nest intervjuar psykoterapeuten Giorgio Grossi om skadlig stress vid npf.

"Meditationskurs ska minska vardagsstressen för vuxna med autism": En text om Habilitering och hälsa i Stockholm som har startat en mindfulnesskurs där vuxna med autism lär sig meditations- och yogaövningar för att bli bättre på att handskas med stress.

"Skadlig stress": Här intervjuas bland andra Tatja Hirvikoski, forskare inom neuropsykologi, om varför personer med npf kan bli stressade av situationer som andra inte alls upplever som stressande.

"Varför är jag trött hela tiden – perceptionssvårigheter som tar kraft": För somliga är många och nya intryck uttröttande eftersom förmågan att ta in information från omvärlden – perceptionen – inte fungerar som den ska. Detta är en artikel om hur perceptionssvårigheter kan resultera i trötthet.

"Går åt massor med energi till sådant som vi inte ser": Specialpedagogen Linda Hallberg berättar här om vad bristande aktivitetsreglering är för någonting och vad detta kan leda till.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons