Nästa artikel

  • Projektet SUVAS går ut på att hitta personer som inte har någon känd aktivitet, som jobb eller skola.

  • "Vi behöver vara synliga där de här unga personerna befinner sig oavsett om det är fysiskt eller på nätet", säger Eveliina Rengstedt.

  • "Vi har som målsättning att hitta och komma i kontakt med 1 200 personer som lever i ett utanförskap, och att förhoppningsvis få 600 av dessa individer bli inskrivna på Jobbtorg Unga i Stockholm", säger Lina Femzén.

Premium När man är mellan 20 och 29 år pågår ofta en intensiv period av att utveckla sitt vuxenliv och framtid. Men för alla blir det inte så. I Stockholm har man identifierat omkring 7 000 män och kvinnor som inte har någon känd aktivitet. Nu pågår det treåriga projektet SUVAS för att hitta dessa personer.

Det första decenniet efter studenten är för många den period då man successivt etablerar ett självständigt liv. Ofta provar man olika arbeten, studerar och flyttar hemifrån. Men även om det ser ut så för majoriteten är det också många som inte ryms i den bilden. Genom Statistiska centralbyrån (SCB) kan man se att det är ca 7 000 personerna i åldrarna 20-29 år som är utan sysselsättning i Stockholms stad. Man har identifierat att de är folkbokförda i Stockholm, att de är un

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons