Nästa artikel

  • Riksförbundet Attentions nya undersökning visar att sysselsättningsgraden är lägre bland personer med npf, vilket också bekräftas av tidigare studier.

  • Anki Sandberg är ordförande för Riksförbundet Attention.

  • Marina Jonsson är forskare vid Centrum för arbets- och miljömedicin inom Region Stockholm och på Karolinska institutet. 

Premium Bland personer som har adhd och autism är arbetslösheten klart högre än inom den övriga befolkningen. Många med npf har mött negativa attityder hos arbetsgivare till följd av diagnosen och avstår därför från att berätta om sin funktionsnedsättning på arbetsplatsen. Det är några slutsatser i Attentions nya arbetsmarknadsrapport.

”Jag har haft väldigt svårt att hitta ett jobb som fungerar för mig. ’Enkla’ jobb är svåra, ofta helt omöjliga, för mig. Nu studerar jag till lärare på högskola och känner att jag äntligen har hittat min plats i arbetslivet.” ”Problemet med min diagnos är att jag kör 250 procent och bränner ut mig, tappar kontrollen och kraschar. Gång på gång.” Detta är några kommentarer från deltagare i Riksförbundet Attentions arbetsmarknadsenkät som publicerades i november i

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Politik
Annons