Nästa artikel

  • I boken beskriver Elin Björkstam hur psykoterapi online kan gå till, vem det kan passa och ger praktiska tips till terapeuter.

  • "När uppkopplingen är bra och både terapeuten och klienten har lätt för att skapa närhet skiljer sig detta inte från terapi på en mottagning", säger psykoterapeuten Elin Björkstam.

Premium Psykoterapi online i stället för på mottagning blir allt vanligare. Det kan vara effektivt och ha fördelar, men kräver vissa anpassningar. Det anser psykoterapeuten Elin Björkstam som har skrivit boken ”Psykoterapi online – rummet, ramen och relationen i videosamtal”. Special Nest har intervjuat henne om hur terapi via video fungerar.

– Om en person har svårt att ta sig till mottagningen av fysiska skäl, bor i glesbygd eller vill hitta en speciell behandlingsmetod eller terapeut, kan videoförmedlad psykoterapi vara bra. Det kan också vara värdefullt om en person har upplevt trauma och känner obehag inför att vara i ett stängt rum med terapeuten, säger Elin Björkstam. Elin Björkstam är socionom och legitimerad psykoterapeut med många års erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete. Hon är även utbildad lärare och

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons