Nästa artikel

  • Glada arrangörer/eldsjälar och föreläsare på Hemmasittardagen: Från vänster Aggie Öhman, Felicia, Matthias Rowe, Dildar och Pernilla Sturve.

  • Felicia och Dildar, före detta hemmasittare, berättar om sina erfarenheter av det och hur de hittade tillbaka till studierna. Matthias Rowe intervjuar.

  • En glad och nöjd Aggie Öhman under Hemmasittardagen 2016.

Premium För tredje året i rad hölls Hemmasittardagen – ett närmast fullsatt seminarium där problematisk skolfrånvaro med hemmasittare stod i fokus. Barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är överrepresenterad i gruppen.

Hemmasittare kallas de för – barn och ungdomar som av olika anledningar stannar hemma från skolan. Då risken för utanförskap, kriminalitet och utbrända föräldrar är följden vill arrangörerna göra allt vad de kan för att vända utvecklingen. Aggie Öhman från Prestationsprinsen, Matthias Rowe från Sommarkollo4.me och Pernilla Sturve, mamma till en före detta hemmasittare, i samarbete med Skandias stiftelse Idéer för livet arrangerade tisdagen 26 april Hemmasittardagen 2016. En

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons