Nästa artikel

Barn har det vanligen bäst hemma hos sina föräldrar. Det gäller även barn och ungdomar med autismdiagnos. Men ibland måste man gå en annan väg – och då kan ett alternativ vara en internatskola som vänder sig till barn och ungdomar inom autismspektrat. Det finns några internatskolor i Sverige som gör just detta. Special Nest har tidigare skrivit om tre sådana verksamheter som erbjuder både skola och boende. Läs mer i reportagen som vi länkar till nedan.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

”Vi lägger aldrig någon skuld på individen”: Detta är en artikel om Broarps boende och skola där fokus i hög utsträckning ligger på att anpassa undervisningen och miljön efter varje enskild individ.

”Vi måste hitta de små kornen som fungerar och bygga vidare på det”: Här berättar vi om internatskolan Dammsdal i Vingåker som sedan 90-talet riktar in sig på elever med autism. 

"Viktigaste tiden i livet för mig":  Här intervjuas Johan, som är diagnostiserad med Aspergers syndrom och som sjuttonåring flyttade till Viljan Asperger Centrum där han upplevde stor utveckling.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons