Nästa artikel

Stillasittande är en av bovarna bakom välfärdssjukdomarna. Samtidigt börjar allt fler förstå att fysisk aktivitet inte bara kan vara välgörande för kroppen utan också bidra till stärkta kognitiva förmågor och allmänt välbefinnande. Special Nest tipsar idag om fyra tidigare artiklar som på olika sätt handlar om fysisk rörelse och psykisk hälsa.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fyra Special Nest-artiklar om fysisk aktivitet och psykisk hälsa:

"Dans kan lindra psykisk ohälsa": Här berättar vi om en avhandling som visar att regelbunden rörelseglädje kan konkurrera ut negativa tankemönster och stärka självtilliten.

"Fysisk aktivitet behövs för nycellsbildning": Detta är en artikel om ett podcastavsnitt som handlar om nya hjärnceller i hippocampus, vikten av fysisk aktivitet och riskerna med långvarig stress.

"FaR för unga på frammarsch": Ett reportage om fysisk aktivitet på recept som lanserades i början av 00-talet för vuxna. Recepten blir allt vanligare hos en ny målgrupp: barn och unga med funktionshinder.

"Träningen tog Johan ur psykisk ohälsa": I denna intervju berättar Johan Norén om hur fysisk träning blev en viktig del av hans resa ut från en tillvaro präglad av utmattningssyndrom och depression.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons